Cand folosim
gazonul artificial?

Cand se
foloseste?

Aplicari
potrivite

Costuri si
intretinere

Intrebari
frecvente

Gazon artificial sau gazon real?

Gazonul artificial este o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți și personaliza spațiul exterior fără a fi nevoie să cheltuiți o mulțime de bani. Există mai multe stiluri diferite de gazon disponibile, unele fiind mai potrivite pentru anumite aplicații decât altele. 

Atunci când căutați să cumpărați gazon artificial, există mai mulți factori de care ar trebui să țineți cont pentru a vă asigura că achiziționați produsul potrivit pentru nevoile și spațiul dumneavoastră. Pentru a vă ajuta să luați o decizie în cunoștință de cauză, am creat acest ghid detaliat despre când și de ce ar trebui să folosiți gazon artificial decorativ. 

Ce este gazonul artificial decorativ? 

Gazonul artificial este o fibră sintetică folosită pentru a crea o suprafață similară cu cea a gazonului natural. Este folosit în principal în mediile rezidențiale și comerciale ca o alternativă decorativă la iarba adevărată, acolo unde o suprafață de iarbă naturală nu este posibilă sau potrivită. 

Gazonul artificial poate fi instalat în interior sau în exterior și este disponibil într-o mare varietate de culori, texturi și modele pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră. Gazonul artificial decorativ este un tip de gazon artificial care este utilizat în principal în scopuri decorative, ca înlocuitor al gazonului, și este disponibil într-o varietate de culori, texturi și modele.

Zonă de relaxare
Locuri de joacă
Pereți îmbrăcați
Amenajare grădina
Amenajare morminte

Este potrivit pentru aplicația dumneavoastră?

Gazonul artificial decorativ este o opțiune bună pentru a înlocui gazonul, dar nu este potrivit pentru o curte din spate care nu beneficiază de o cantitate potrivită de lumină solară. 

Dacă doriți să folosiți acest tip de suprafață într-un spațiu exterior mare, cu lumină solară adecvată, ar fi mai bine să optați pentru gazonul natural. Câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți gazonul artificial includ cantitatea de lumină solară din spațiu, restricțiile de apă (fie că este vorba de sisteme de irigare cu apă înțeleaptă sau de condiții de secetă), întreținerea necesară și costul.

Costuri și întreținere

Costul gazonului artificial va depinde de tipul de produs și de dimensiunea spațiului dumneavoastră. Prețul mediu al gazonului artificial pentru o suprafață de 1.000 de metri pătrați este cuprins între 2.000 și 5.000 de dolari. 

Gazonul artificial necesită foarte puțină întreținere în comparație cu iarba naturală. Va trebui doar să îl curățați pe alocuri cu apă și săpun blând și este posibil să trebuiască să completați apa din sistemul de irigare doar de câteva ori pe sezon. 

În cazul gazonului natural, va trebui să tundeți gazonul în mod regulat, să îl udați (în funcție de zona în care locuiți), să îl tratați împotriva dăunătorilor și a bolilor și să întrețineți solul. 

După cum puteți vedea, costurile asociate cu întreținerea gazonului natural sunt mult mai mari decât cele ale gazonului artificial. Frecvența întreținerii va depinde de tipul de gazon artificial pe care îl alegeți. Cu cât va trebui să îl întrețineți mai rar, cu atât va fi mai rentabil.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Q. Ce tipuri de gazon aveti?
A. Firma noastră comercializează trei tipuri de gazon artificial decorativ: URBAN 25 mm, NICOSIA 30 mm, LUXURY 50 mm.

Q. Care tip de gazon artificial decorativ este mai rezistent/calitativ din cele trei modele existente în portofoliul firmei?
A. Cele trei modele de gazon artificial decorativ (URBAN 25MM, NICOSIA 30 MM, LUXURY 50MM) respectă același standard de calitate superioară, diferența o face doar înălțimea firului de iarbă.

Modelul se alege în funcție de proiectul și bugetul clientului. De exemplu, pentru amenajarea unei curți unde locuiesc și animale de companie, noi recomandăm achiziționarea unui tip de gazon cu firul mai scurt, cum ar fi gazonul artificial URBAN 25mm sau NICOSIA de 30 mm.

În schimb, gazonul artificial LUXURY 50 mm, se potrivește perfect la amenajarea porțiunilor fără trafic intens.

Q. Cum se montează gazonul artificial decorativ?
A. Pentru instrucțiuni de montare al gazonului artificial, vă rog să consultați secțiunea site-ului destinată Montajului Gazonului Artificial Decorativ, accesând următorul link: https://www.gazondecor.ro/montaj/

Q. În ce dimensiuni se vinde gazonul artificial decorativ?
A. Gazonul artificial decorativ îl comercializăm în role de 2mx10m. Pentru suprafețe mai mari de 500 mp avem posibilitatea de a comanda în fabrică dimensiuni personalizate proiectului dumneavoastră.

Q. În cât timp ajunge gazonul?
A. Livrarea se efectuează în 48 h din stocul propriu.

Q. Care este costul transportului?
A. Transportul unei role de 20 mp costă 75 LEI+TVA.

Gazon artificial sau gazon real?

Dacă sunteți în căutarea unui înlocuitor pentru gazon, atunci gazonul artificial este o opțiune excelentă, deoarece oferă multe avantaje față de iarba naturală. 

Cu iarba naturală, va trebui să tundeți gazonul în mod regulat, să-l fertilizați, să-l udați și să-l tratați împotriva dăunătorilor. Cu gazonul artificial, nu trebuie să vă faceți griji pentru niciunul dintre aceste lucruri. 

Totuși, există câteva lucruri de luat în considerare, cum ar fi tipul de gazon artificial pe care îl alegeți și locul unde îl instalați. 

Dacă alegeți un gazon sintetic care nu are nevoie de lumina soarelui, îl puteți folosi în interior sau în exterior. De asemenea, puteți găsi un alt gazon sintetic care necesită o lumină solară minimă. Dacă sunteți în căutarea unui gazon natural, puteți găsi varietăți care tolerează umbra. Indiferent de tipul pe care îl alegeți, este important să luați în considerare spațiul în care doriți să îl instalați, precum și cantitatea de lumină solară pe care o va primi în zona dumneavoastră. 

Gazonul artificial decorativ este o opțiune excelentă dacă sunteți în căutarea unui înlocuitor de gazon, deoarece oferă multe avantaje față de iarba naturală. Cu iarba reală, va trebui să tundeți gazonul în mod regulat, să-l fertilizați, să-l udați și să-l tratați împotriva dăunătorilor. Cu gazonul artificial, nu trebuie să vă faceți griji pentru niciunul dintre aceste lucruri.

Transmite un mesaj și vei fi contactat în scurt timp

Echipa noastră vine în sprijinul tău cu experiență și informații de specialitate pentru a te ajuta în alegerea produsului potrivit.