Avantajele utilizării gazonului artificial decorativ

avantaje gazon decorativ artificial sintetic

Gazonul artificial a fost folosit prima dată la construirea terenurilor sportive deoarece acesta este mai rezistent decât gazonul natural. De asemenea este mai ușor de întreținut și poate fi utilizat indiferent de condițiile meteorologice, oferind jucătorilor un confort sporit, păstrând însă caracteristicile tehnice ale gazonului natural.

În timp, industria gazonului artificial a creeat un gazon sintetic și pentru uz decorativ. Cel de ultimă generație, de calitate, imită foarte bine iarba naturală, încât poate fi montat, fără teamă, lângă cel natural.

În ultimul timp, din ce în ce mai multe persoane, aleg să-și înfrumusețeze spațiile cu iarbă artificială, din următoarele considerente:

      MENTENANȚA REDUSĂ

Probabil toți visăm la o curte îngrijită cu iarba proaspăt cosită, deasă, care să ne răsfețe privirea dar și tălpile picioarelor. Însă, realitatea zilelor actuale ne demonstrează că timpul este mai prețios ca niciodată. Pentru a ține pasul cu cerințele societății, suntem nevoiți să căutăm alternative care să ne ajute să ne bucurăm în continuare de confort dar fără să pierdem prea mult timp.

Așadar, pentru persoanele care au o viață socială foarte activă și ajung acasă doar seara, în weekenduri sau și mai rău o lună pe an, decorarea grădinii cu gazon artificial este cea mai bună alegere, deoarece iarba sintetică nu necesită tăiere, fertilizare, îngrijire specială sau tratamente cu pesticide și nu este nevoie de apă constantă pentru irigare, mai ales în timpul sezonului cald. În aceeași categorie se încadrează și casele de vacanță unde ajungem mai rar și nu avem posibilitatea să ne ocupăm de întreținerea unui gazon natural.

Pentru a menține gazonul artificial în condiții optime trebuie doar îndepărtate frunzele, ramurile sau alte materiale ce s-au depus deasupra lui iar atunci când este necesar se efectuează o periere.

avantaje gazon decorativ artificial sintetic

      ESTETICA

”Fă-ți ordine între lucruri, ca să-ți poți face ordine și în viață! spune un îndemn extras dintr-un discurs motivațional. Și are sens această propoziție. Ordinea, frumosul, curățenia, ne dă o stare de bine, ne relaxează și ne ajută să ne focusăm pe lucrurile cu adevărat importante.

Așadar, o curte mereu verde, curată, fără noroi, belți, buruieni și fără porțiuni de iarbă arsă o poți avea doar apelând la gazonul artificial. Dacă alegi să achiziționezi un gazon sintetic premium, vei avea mereu curtea impecabilă. Acesta este rezistent la razele ultraviolete, deci nu se decolorează și face față vremii capricioase.

      DURATA DE ”VIAȚĂ”

Odată ce gazonul artificial a fost instalat corect și se respectă măsurile minime de întreținere, el se va păstra diverși ani, de la 5 până la 10 ani, în funcție și de calitatea gazonului ales . De aceea, noi, cei de la HATTRICK SPORT recomandăm și garantăm doar pentru gazonul artificial de tip premium, care este fabricat special să reziste cât mai mult timp la razele ultraviolete până la o temperatura de +70° C și la intemperii până la -30° C.

Alte caracteristici ale gazonului premium:

– Imită foarte bine iarba naturală ;

– Are firele de iarbă mai dese comparativ cu varianta standard ;

– Nu necesită umplutură cu nisip cuarțos deoarece susținerea firelor de iarbă este realizată de firele ușor maronii de la baza gazonului. Acestea au rolul și de a da aspect gazonului cât mai natural, imitând iarba care se usucă.

– Firele de iarbă sunt asemănătoare celor naturale : subțiri și moi. La varianta standard firele sunt ușor mai late și mai dure.

 

 

      LIPSA INSECTELOR

Iarba artificială pentru a se menține mereu verde și frumoasă la vedere nu are nevoie de tratamente speciale cu pesticide :

– La montarea gazonului pe un strat suport format din piatră și nisip se va folosi și materialul geotextil care va împiedica creșterea inestetică de buruieni ;

– Fiind material plastic, deci un mediu neprielnic și fără hrană pentru insecte, acestea nu ne vor mai deranja atunci când dorim să ne relaxăm pe o pătură în confortul grădinei personale.

      CONFORT SPORIT PENTRU COPII ȘI ANIMALE DE COMPANIE

 

Ce poate fi mai frumos pentru un copil care are acces la o curte, decât o arie special concepută pentru joaca lui cu prietenii.

Gazonul artificial decorativ de ultimă generație este non toxic și sigur pentru copii. Alegând să folosiți iarba artificală la amenajarea spațiului de joacă pentru copilul dumneavoastră îi veți oferi un mediu de joacă curat, fără noroi, și cu un confort termic sporit. Așadar el va putea să facă tumbe, deoarece suprafața este moale, să stea așezat pe gazon fără grija că ar putea fi prea rece pentru el  sau că l-ar putea pișca vreo insectă.

 

 

 

Gazonul artificial este la fel de prietenos și cu animalele de companie.

De exemplu, câinii au obiceiul să sape în pământ pentru a se juca. Iarba artificală nu este la fel de atrăgătoare pentru ei și sunt rare acele momente când încearcă să sape, fiind, de altfel și dificil să obțină ce își doresc.

Dacă se întâmplă ca patrupedul să își facă nevoile pe gazonul artificial, este de ajuns să înlăturați murdăria și să clătiți cu un jet generos de apă.

 

 

      CURĂȚENIA

Gazonul sintetic funcționează ca tapetul din fața ușei: ajută la limitarea răspândirii murdăriei și a prafului în interiorul casei. Chiar dacă tocmai a plouat torențial, poți păși deasupra lui fără să te murdărești, deoarece gazonul artificial are un sistem drenant foarte eficient, astfel încât apa se scurge prin găurile din tapet și se usucă cu rapiditate.

 

 

      ADAPTABILITATEA

 

 

 ”Fă rai din ce ai!”

 

Nu toată lumea are acces la o curte însă cu siguranță toată lumea își dorește un colțișor verde unde să se relaxeze în timpul liber. Așadar, cine locuiește la bloc, își poate organiza acest refugiu pe balconul sau terasa apartamentului. Este nevoie doar de o bucată de gazon artificial, o masă cu scaune sau de ce nu, un șezlong daca vă permite spațiul, o plantă, un felinar și de aici puteți lăsa imaginația să vă îndrume în așa fel încât să aveți un rezultat de revistă.

 

 

 

 

 

De asemenea, gazonul artificial este foarte util pentru a decora spațiul de lângă piscină, diferite alei, scări sau orice porțiune unde s-ar putea potrivi. Poate fi de ajutor în crearea anumitor decorațiuni în proiecte artistice( teatru, film, fotografie, etc) precum și pentru înfrumusețarea intrărilor în clădiri, restaurante ș.a.m.d.

 

 

 

 

 

Bineînțeles că frumusețea gazonului natural este incontestabilă, la fel și mirosul ierbii proaspăt cosite sau a mersului desculț prin iarba naturală. Însă, la fel ca și în viață, trebuie să știm când să facem un compromis și cum să atingem echilibrul. De exemplu, pentru cei ce dețin o curte dar nu au timpul necesar să întrețină un gazon natural pot opta pentru cel artificial, păstrând o porțiune de iarbă naturală pentru a se putea bucura și de contactul cu natura, așa cum a ales și clienta noastră din Lugoj (vezi fotografia).

Gazonul sintetic comercializat de HATTRICK SPORT poate fi montat cu succes lângă cel natural, deoarece este o variantă de gazon de ultimă generație, premium, ce întrunește toate calitățile estetice ale gazonului natural.

 

 

 

 

Modelele de gazon artificial decorativ, la fel ca și cel sportiv, se diferențiază prin înălțimea firelor de iarbă. Astfel, în funcție de spațiul ce trebuie amenajat, consilierii noștri vă pot ajuta să alegeți varianta cea mai potrivită necesităților dumneavoastră.

Ne puteți contacta la numărul de telefon 0722 112 333 sau puteți solicita o ofertă de preț pe site-ul www.gazondecor.ro.

avantaje gazon decorativ artificial sintetic

Comments are closed.